Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine www.goga.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo www.goga.si (v nadaljevanju goga.si) upravlja zavod Založba Goga, zavod za založniško in umetniško dejavnost, Glavni trg 6, 8000 Novo mesto, matična številka: 1589121000, davčna številka: SI23830557, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju Založba Goga).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani www.goga.si, pravice in obveznosti uporabnika in spletne strani ter urejajo poslovni odnos med Založbo Goga in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. Vrste uporabnikov
Obiskovalec spletne strani goga.si lahko kot gost opravi nakup z enkratnim vpisom svojih podatkov v obrazec Podatki plačnika. V kolikor pod tem obrazcem obkljuka še možnost “Ustvarite račun” in potrdi nakup, postane registrirani uporabnik strani goga.si. Gost in registrirani uporabnik (v nadaljevanju uporabnik) pridobita pravico do nakupa na spletni strani goga.si. Ob registraciji na spletni strani goga.si pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo. Registracija je možna tudi prek povezave “Moj račun” poleg ikone za košarico, na vrhu spletne strani.

2. Dostopnost informacij
Založba Goga se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:
– podatke o podjetju Založba Goga (ime in sedež podjetja, matična številka),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene lastnosti artiklov,
– dostopnost prodajnih artiklov,
– pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
– cene morajo biti jasno in nedvoumno določene. Razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve ter tudi rok veljavnosti tega podatka;
– način plačila in dostave ali izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
– pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.