Program 2019
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Novomeški poletni večeri – Velike zveri v Sloveniji in koncert Generator

18. Jul 2019, 20:00

Četrtek, 18. 7., ob 20.00 Velike zveri v Sloveniji

Tomaž Berce, Maja Mohorović in Ervin Hladnik Milharčič (moderator).

Pogovorni večer

Medvedov imamo za izvoz, rise, nekoč avtohtone prebivalce, uvažamo. Koliko sta za podobo volkov zaslužna brata Grimm, kaj je »fake news« in kaj je res? So velike zveri pereča tema ali gre zgolj za mite in legende? Okoljevarnostniki se veselijo povečanja živalske populacije, kmetje se pritožujejo, ljudi je strah. Večina raziskav o ohranjanju velikih zveri kaže na to, da je najpomembnejši dejavnik v njihovem okolju prav človek.

Tomaž Berce je biolog, zaposlen na Zavodu za gozdove, njegovo delovno področje je preprečevanje premoženjske škode. Maja Mohorović je aktivna raziskovalka velikih zveri na Dolenjskem, Ervin Hladnik Milharčič pa je natančen poznavalec človeškega vrta, z dobrodušno distanco ga popisuje v časopisu Dnevnik.

*V primeru dežja Galerija Simulaker.

 

Ob 21.30 Generator

Koncert

Novomeški band, ki je nastal leta 2016, je preplet jazza, skaja, reggaeja s prodornimi elementi punka v več jezikih. Eklektična glasba je definitivno preplet unikatnih karakterjev in njihovih glasbenih poti. So prijetna osvežitev na slovenski glasbeni sceni z možnostjo prodora na svetovno sceno. 

Generator so:

Anina Trobec (vokal), Joseph Wheba (klaviatura in spremljevalni vokal), Maksim Špelko (bobni), Primož Špelko (bas kitara), Marko (Tučo) Turk (glavna kitara), Tomaž Zorko (ritem kitara), Mitja Turk Trombone (saksofon), Gregor Turk (trombon), Denis Androić (trobenta).

*V primeru dežja odpade.

Podrobnosti

Datum:
18. Jul 2019
Ura:
20:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga