Program 2019
Nalaganje dogodki
  • Ta dogodek je minil.

Novomeški poletni večeri – Novomeška kinematografija in film, koncert Neomi

01. Avg 2019, 20:00

Četrtek, 1. 8., ob 20.00 Novomeška kinematografija in film

Klemen Žun, Karmen Horvat, Žiga Virc, Kaja Cvelbar (moderatorka).

Pogovorni večer

Pestri zgodovini novomeške kinematografije je posvečena prva številka letošnje revije Rast. Prve žive slike je v Novem mestu prikazal edinstven »fotografični ugledni samogib« leta 1902, prve znane filmske projekcije s standardnega filmskega traku je leta 1909 prikazoval Fran Cerkvenič, lastnik potujočega Kinematografa Pathé. Čez deset let so bile stalne projekcije stalnica v kinematografu Jugoslavija. Sledili so Kino Meteor, Kino Dom in konec tridesetih let preteklega stoletja Kino Krka, vmes smo imeli tudi potujoči kino, kasneje Kino Dom JLA. V najboljših časih je novomeške kinematografe obiskalo 250 tisoč obiskovalcev letno. Danes novomeški filmarji s filmi osvajajo državo, planet in vesolje.

*V primeru dežja Galerija Simulaker.

 

 Ob 21.30 Neomi

Koncert

Neomi so ljubljanska skupina, ki je v slovenski prostor zaplavala v letu 2011 s prvim albumom Poglej in pesmimi, kot so Odpri oči, Čudovito ter Poglej. Od pretežno akustičnega jazz pop-a so sedaj obrnili ploščo in se prelevili v nekaj bolj surovega. Žanrsko bi se najbolje umestili med orkestralni elektronski pop in downbeat kitarski indie-soul.

Neomi so:

Saša Vipotnik (pevka, avtorica besedil in pesmi), Mario Babojelić (kitarist, avtor aranžmajev), Dejan Slak (basist), Erik Marenče (klaviaturist), Marko Grubar (bobnar).

*V primeru dežja odpade.

Podrobnosti

Datum:
01. Avg 2019
Ura:
20:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga